Iskustvena radionica s dr. sc. Avi Goren-Barom /16.5.2024./

Pozivamo vas da iskusite metodu ekspresivne art terapije kroz osobni rad na sebi i pod vodstvom iskusnog psihologa i psihoterapeuta dr. sc. Avi Goren-Bara. Kroz različite modalitete ekspresivne art terapije (crtanje, slikanje, pokret, ples, dramu, glazbu, glas, pisanje i pričanje priča) osoba može lako zaroniti u nepoznate dijelove sebe i bolje ih istražiti.

Na radionicu su dobrodošli svi koji su zainteresirani za ovakav način rada – stručnjaci, ali i oni koji žele samo dobiti iskustvo ekspresivne art terapije.

Vrijeme: 16. svibnja 2024.

Birajte jedan od dva termina: /od 11h do 14h/ ili /od 16h do 19h/
Mjesto: Zagreb, ulica Florijana Andrašeca 18
Cijena radionice (3 sata): 40 eura

Broj sudionika je ograničen, a prijave su važeće nakon uplate.

? PRIJAVITE SE: https://forms.gle/DjsZgyg6E4d8CigU7
☑️ PITANJA I INFORMACIJE: earth.zagreb@gmail.com

Facebook događaj: https://fb.me/e/3ufB50z01

VODITELJ

Dr. sc. Avi Goren-Bar klinički je i edukacijski psiholog, certificirani i registrirani art terapeut, punopravni član Europskog društva za gestalt terapiju (EAGT) te Jungijanski psihoterapeut.
Svoje bogato iskustvo stjecao je širom svijeta držeći predavanja i edukacije iz područja psihologije i ekspresivne art terapije te provodeći terapijski i supervizijski rad u sveučilišnim ustanovama i izvan njih. Bio je viši predavač na Lesley University (Cambridge, Massachusetts).

Dr. sc. Avi Goren-Bar za sebe kaže da radi po “Avijevoj metodi” koja je integracija svega što je naučio i iskusio u 50 godina svog profesionalnog života. Za njega psihoterapija ima puno veze s humorom, kreativnošću, sumnjom, pričanjem priča, prihvaćanjem zla i patnje te inzistiranjem na nadi i optimizmu.

EKSPRESIVNA ART TERAPIJA

Ekspresivna art terapija temelji se na pretpostavci da svatko može napraviti značajno umjetničko djelo, neovisno o svom talentu i iskustvu, te da su sam proces stvaranja kao i djelo uvijek od koristi klijentu.
U ekspresivnoj art terapiji ne radi se samo s likovnom umjetnošću, već i s glazbom i glasom, pokretom i plesom, pisanjem i pričanjem priča i poezije, glumom i teatrom. Bilo koji medij može poslužiti klijentu da dođe značajnog osobnog iskustva, a dodatno bogatstvo daje primjena intermodalnosti, tj. prelazak iz jednog od ovih modaliteta u drugi.

Za razliku od uobičajene psihoterapije, gdje se dijalog odvija između klijenta i terapeuta, u ekspresivnoj art terapiji imamo strukturu trokuta: klijent/stvaratelj, terapeut/promatrač i umjetničko djelo (“art”). Pomoću tog trećeg objekta (“arta”) otvaraju nam se nove mogućnosti da dođemo do uvida i osobne promjene.
Kroz rad s umjetničkim djelom na površinu izlaze nesvjesni sadržaji unutar kojih je sadržan i lijek što ga klijentova psiha nudi za iscjeljenje i transformaciju. Proces istraživanja završava povratkom na svjesni nivo s uvidom koji klijentu pomaže da napravi konkretne korake u svakodnevnom životu.

EDUKACIJA ZA PRAKTIČARE EKSPRESIVNE ART TERAPIJE

Na temelju svog dugog iskustva od preko 40 godina rada, dr. sc. Avi Goren-Bar razvio je dvogodišnju edukaciju iz ekspresivne art terapije. Edukacija se sastoji od 8 intenzivnih tematskih modula te se trenutno provodi u Hrvatskoj, Sloveniji, Srbiji i Grčkoj.

Za sve one koji su zainteresirani za dobivanje više znanja i iskustva o ekspresivnoj art terapiji kako bi je mogli primijeniti u svom radu – trenutno su otvoreni upisi u desetu hrvatsku generaciju ove edukacije koja kreće u studenom 2024. u Zagrebu.

? Ako vas zanima više detalja o edukaciji:
https://www.facebook.com/events/937191138036859/
https://ekspresivnaartterapija.hr/edukacija-ekspresivne…/

Isto tako, nakon iskustvene radionice održat ćemo kratko predstavljanje programa edukacije, pa oni koje bude zanimalo mogu ostati i poslušati.

☑️ Za sve dodatne informacije o ekspresivnoj art terapiji, radionici ili edukaciji možete nam se javiti na mail: earth.zagreb@gmail.com