Edukacija za praktičare ekspresivne art terapije 2024.-2026. /UPISI/

Otvoreni su upisi u dvogodišnju Edukaciju za praktičare ekspresivne art terapije, Zagreb 2024.-2026.
Edukacija kreće 8. studenog 2024.

Ova dvogodišnja intenzivna i iskustvena edukacija nudi polaznicima priliku da upoznaju kako različiti umjetnički modaliteti pridonose vlastitom rastu i razvoju te kako se mogu primjenjivati u profesionalnom radu s pojedincima i grupama.

Edukacija se provodi od 2012. godine, a ove godine upisujemo 10. generaciju polaznika.
Po njenom završetku polaznici dobivaju diplomu za praktičar(k)e ekspresivne art terapije, a diplomu izdaje Hrvatska udruga za ekspresivnu art terapiju.

? PRIJAVE i dodatne informacije: https://forms.gle/B1ypqjWrmC8zmnBm7

ŠTO JE ekspresivna art terapija?
Ekspresivna art terapija ukorijenjena je u ideji da kreativni izraz doprinosi ozdravljenju i mentalnom blagostanju. Pri tome nam pomažu različite umjetničke metode koje nisu same po sebi cilj, već alati u otkrivanju vlastitog spontanog izričaja i pomoć u sagledavanju sebe iz različitih perspektiva. U ekspresivnoj art terapiji koristimo i kombiniramo metode poput crtanja, modeliranja, kolaža, pokreta, plesa, glazbe, pisanja priča i poezije, glume i teatra, no da bismo bili aktivni sudionici ne trebamo znati slikati, plesati ili pjevati. Polazna pretpostavka je da svatko može napraviti značajno umjetničko djelo, neovisno o svojim vještinama i iskustvu.

I dok se u većini terapijskih pravaca terapijski odnos bazira na onome između klijenta i terapeuta, u ekspresivnoj art terapiji imamo trijadni odnos: terapeut – art – klijent. Art ovdje ima svoju autonomiju i kao takav obogaćuje terapijski proces, služi kao most između našeg unutarnjeg i vanjskog svijeta. Pomaže nam da izađemo iz uobičajenih okvira razmišljanja i pristupimo problemu na drugačiji način.

Metode ekspresivne art terapije omogućuju nam da improviziramo i izrazimo sebe, da kroz aktivaciju stvorenog arta uđemo u kontakt sa stvarnim osjećajima i problemima, kao i da kroz proces istraživanja dođemo do željenog rješenja i namirenja svojih potreba.

? „Razgovarajte sa svojim umjetničkim djelom i budite hrabri priznati njegovu autonomiju. Dozvolite mu da vam otkrije svoju unutarnju mudrost.“ Avi Goren-Bar

EDUKACIJA ZA PRAKTIČAR(K)E EKSPRESIVNE ART TERAPIJE
✨ SADRŽAJ ✨
✔️ Edukacija traje dvije godine i raspoređena je u 8 intenzivnih modula
✔️ Svaki modul traje tri dana – petak, subotu i nedjelju (od 9h do 18h)
✔️ Program edukacije uz učitelje i organizacijski tim podržava i 6 asistenata
✔️ Između modula održavaju se susreti manjih grupa (po dva susreta od 4 sata) pod vodstvom asistenata edukacije
✔️ Polaznici su obvezni za vrijeme edukacije proći minimalno 12 susreta osobne individualne terapije

✨ TEMATSKI MODULI ✨
1. Modul: Kreacijska os u ekspresivnoj art terapiji i intermodalnost
2. Modul: Primjena gestalt principa u ekspresivnoj art terapiji
3. Modul: Primjena C. G. Jungovih pojmova u ekspresivnoj art terapiji
4. Modul: Primjena teorije objektnih odnosa u ekspresivnoj art terapiji
5. Modul: Grupni procesi u ekspresivnoj art terapiji
6. Modul: Obiteljska terapija i terapija parova u ekspresivnoj art terapiji
7. Modul: Dijagnostičko mišljenje u art terapiji
8. Modul: Psihoterapijska pitanja u ekspresivnoj art terapiji
〰️ Više o samim modulima pročitajte na https://ekspresivnaartterapija.hr/edukacija-ekspresivne…/

✨ TKO MOŽE UPISATI EDUKACIJU? ✨
Dvogodišnja edukacija namijenjena je:
▪️ onima koji su već psihoterapeuti ili savjetodavni terapeuti te kroz edukaciju žele proširiti svoja znanja novim metodama primjenjivim u terapijskoj praksi
▪️ onima koji žele biti ekspresivni art praktičari i primjenjivati navedene metode u svom radu, a stručnjaci su u području mentalnog zdravlja, psihologije, obrazovanja, pedagogije, rehabilitacije, zdravstva, socijalnog rada ili nekog umjetničkog usmjerenja te rade s odraslima, adolescentima, djecom, parovima, obiteljima, grupama, pojedincima, kao i unutar organizacija i coaching treninga
▪️onima sa završenom sveučilišnom diplomom iz nekog drugog područja, a koji imaju relevantna iskustva i jaku motivaciju da pristupe osobnom istraživanju i razvoju kroz primjenu kreativnih umjetničkih metoda
〰️ Iako se tijekom edukacije uče tehnike iz područja ekspresivne art terapije završavanjem ove dvogodišnje edukacije ne stječu se kvalifikacije za bavljenje psihoterapijom. Da bi se netko bavio psihoterapijom treba završiti licenciranu terapijsku edukaciju koja traje najmanje 4 godine.

✨VODITELJI✨
Edukaciju vode klinički psiholog dr. sc. Avi Goren-Bar i njegov učiteljski tim – Sandra Raković, Maša Žarnić, Ivan Barun i Julija Vlahinsky.
Organizacijski tim u Hrvatskoj čine Sandra Raković i Gordana Knezić.
https://ekspresivnaartterapija.hr/upoznaj-tim/

? Po završetku programa polaznici dobivaju Diplomu izdanu od Hrvatske udruge za ekspresivnu art terapiju i postaju praktičari/ke ekspresivne art terapije. Sa stečenim znanjem mogu implementirati ekspresivne art tehnike u svom radnom okruženju.

✨ PRIJAVE ✨ i dodatne informacije mogu se dobiti na mail earth.zagreb@gmail.com ili preko linka: https://forms.gle/B1ypqjWrmC8zmnBm7
Prijave se prihvaćaju dok se grupa ne popuni. Broj polaznika je ograničen.