UPOZNAJ TIM

Sandra Raković

predsjednica Hrvatske udruge za ekspresivnu art terapiju, diplomirana je psihologinja s dugogodišnjim radnim iskustvom u individualnom i grupnom radu s djecom i odraslima. Svoja znanja iz školske psihologije nadopunjuje onima iz kreativnog izražavanja, inspirirana njihovom terapeutskom snagom. Nakon završene Edukacije za praktičare ekspresivne art terapije postaje jedna od organizatorica ove edukacije u Hrvatskoj, kao i dio učiteljskog tima kod nas i u Srbiji. U svom radu motivira druge da na kreativan način otkriju više o sebi te dođu do vlastitog mira i jasnoće.

Gordana Knezić

profesorica psihologije koja je oduvijek imala veliki interes za otkrivanje dubljih slojeva ljudske psihe. Pohađala je edukaciju iz gestalt terapije i trenutno je u procesu dobivanja psihoterapijske diplome. Ekspresivna art terapija ju je oduševila čim se s njom prvi put susrela te je tada odmah upisala edukaciju kod dr. sc. Avi Goren-Bara, a kasnije i postala jedna od organizatorica ovog programa u Hrvatskoj. Radi već preko 12 godina kao školska psihologinja te uspješno primjenjuje stečena znanja s djecom i odraslima, individualno i grupno.

Dr.sc. Avi Goren-Bar

voditelj edukacije, klinički je i edukacijski psiholog, certificirani i registrirani art terapeut, punopravni član Europskog društva za gestalt terapiju (EAGT) te Jungijanski psihoterapeut. Njegova profesionalna postignuća i iskustva potvrđena su od izraelskog Ministarstva zdravlja te izraelskog Udruženja kreativnih art terapija. Dr.sc. Goren-Bar živi u Tel Avivu, a svoje je iskustvo stjecao u Izraelu i širom svijeta držeći predavanja i edukacije iz područja psihologije i ekspresivne art terapije te provodeći terapijski i supervizijski rad u sveučilišnim ustanovama i izvan njih. Bio je viši predavač na Lesley University (Cambridge, Massachusetts). Na temelju svog dugog iskustva od 40 godina rada, razvio je ovu intenzivnu i strukturiranu dvogodišnju edukaciju koja se uz Hrvatsku provodi i u Turskoj, Sloveniji, Srbiji i Grčkoj.

Maša Žarnić

diplomirana je profesorica filozofije te francuskog jezika i književnosti koja je svoj poziv pronašla u kreativnom i psihoterapijskom radu. Završila je Edukaciju za praktičare ekspresivne art terapije te četiri godine edukacije iz tjelesno orijentirane integrativne psihoterapije gdje je sada na prvoj godini postdiplomskog. Predano vodi kreativne radionice, te individualne i grupne programe kreativnog osobnog razvoja za odrasle. Od 2019. godine dio je učiteljskog tima na Edukaciji iz ekspresivne art terapije u Hrvatskoj i u Srbiji, gdje doprinosi svojom ljubavi prema plesu i pokretu, simbolima te grupnoj dinamici.

Julija Vlahinsky

psihologinja je s dvadeset godina profesionalnog iskustva u psihologijskoj dijagnostici i tretmanima djece, mladih i obitelji. U profesionalnom djelovanju je usmjerena na razvojnu problematiku djece i mladih te emocionalne i socijalne poteškoće s kojima se, u odrastanju, susreću. Uz individualni savjetodavni rad s djecom, mladima i roditeljima, organizira i vodi radionice u skupinama. Vanjski je suradnik na Odsjeku za psihologiju Filozofskog fakulteta i mentorica studentima psihologije i psiholozima pripravnicima.

ivan barun

Ivan Barun

diplomirani je liječnik i akademski slikar koji je kroz praksu likovne terapije pronašao način kako da spoji svoje dvije velike strasti – duševno zdravlje i umjetničko izražavanje. Završio je Edukaciju za praktičara ekspresivne art terapije te je na edukaciji iz tjelesno orijentirane integrativne psihoterapije. Član je Hrvatskog psihijatrijskog društva, Hrvatskog društva likovnih umjetnika te Hrvatske udruge za ekspresivnu art terapiju. Trenutno je na specijalizaciji iz psihijatrije u Psihijatrijskoj bolnici Sveti Ivan gdje u radu sa psihijatrijskim bolesnicima koristi i metode likovne terapije.